VMTC DagRit Kleve – 27 juli

Zaterdag 27 juli hebben we weer iets moois in petto. Op initiatief van Jaap verzamelen en rijden we bij hem ’s ochtends vandaan, om een mooie dagrit te rijden. In 2021 heeft Jaap ook al een keer een dagrit georganiseerd, die als startpunt zijn adres in Harskamp had. Dat was toen een groot succes met 50 deelnemers, en dus zeker voor herhaling vatbaar!

Zoals gezegd, net als in 2021 maken we ’s ochtends een goede start bij Jaap in Harskamp, met een vers bakkie koffie en misschien zit daar ook nog wel iets lekkers bij. Om 09.00 uur stappen we op en starten we met de rit (totaal zo’n 220 kilometer) en rijden eerst een stukje over de ons zo vertrouwde Veluwe en daarna door de Betuwe. Bij Megen nemen we het pontje en steken daarmee de Maas over. Na de pont loopt de route door het prachtige Brabantse land en aansluitend door het Reichswald naar Kleve.

In Kleve wordt op ons gewacht bij Restaurant Landhaus Forstgarten. Het restaurant ligt in Forstgarten, vrij vertaald de ‘Bostuin’. Kronkelpaadjes, vijvers en talrijke verschillende boom- en plantensoorten kenmerken de Forstgarten. Het park, dat eind 18e eeuw door kamervoorzitter Julius Ernst von Buggenhagen als botanische tuin werd aangelegd, beslaat ongeveer 5,6 hectare. Het restaurant ligt pal tegenover het Museum Kurhaus Kleve, en naast de Tiergarten (dierentuin) van Kleve.

Na de lunch rijden we onder andere via de Zevenheuvelenweg en de Ooypolder naar Nijmegen. In Nijmegen steken we de brug over en rijden naar kasteel Doornenburg. Zoals te lezen is op de website van het kasteel, is het kasteel ‘een robuust middeleeuws kasteel, gelegen in het uiterste oosten van de Betuwe. Met een imposante blokvormige hoofdburcht en de grootste ommuurde voorburcht van Nederland.’ Bij het kasteel is er tijd om op je stalen ros ten strijde te trekken… pardon, om even af te stappen en de benen te strekken. Neem eventueel een kijkje binnen de kasteelmuren, het is zeker de moeite waard!

(Foto afkomstig van website https://www.kasteeldoornenburg.nl/).

De route loopt daarna verder via Arnhem en Oosterbeek, terug naar het adres van Jaap in Harskamp. Jaap heeft gezorgd voor wat te drinken en je kan zelfs een stukje vlees op de barbecue leggen. Om iedereen weer veilig thuis aan te laten komen, worden er geen alcoholische dranken geschonken.

En om het allemaal nog wat spannender te maken, heeft Jaap in overleg met Motorhuis De Valkenier in Barneveld een kleine prijsvraag georganiseerd met een aantal leuke prijzen. Deze prijzen worden aangeboden door De Valkenier. 

Motorhuis De Valkenier

Deze dagrit en barbecue is exclusief voor leden van de VMTC. Aanmelden kan via de verzonden mail aan alle leden van de VMTC.