VMTC LangsteDagRit 2024

Na het wegvallen van de Motary staat er bij de VMTC geen echte lange dagrit meer op de kalender. We krijgen bij de Toercommissie toch geregeld de vraag of er een mogelijkheid is om weer een (extra) lange dagrit te organiseren. Die (motor)handschoen hebben we opgepakt en zijn aan de slag gegaan! Doelstelling: een rit van ongeveer 350 tot maximaal 400 kilometer. Dat is gelukt, we hebben een mooie no-nonsense rit uitgezet van pak-‘m-beet 375 kilometer!

De VMTC LangsteDagRit is bewust gepland in de buurt van de langste dag van het jaar, 21 juni. Omdat 2024 een schrikkeljaar is, valt de langste dag dit jaar op 20 juni. Zo kan je extra lang genieten van (hopelijk) mooi weer en natuurlijk een route door omgeving waar we anders niet zo snel komen. We hopen dan ook met dit nieuwe initiatief weer een mooie aanvulling te hebben op de VMTC Toerkalender.

Omdat het een extra lange dagrit is, is het belangrijk om te horen wat de deelnemers er van vinden. Het plan is om de VMTC LangsteDagRit een jaarlijks terugkerend evenement te laten zijn – en wellicht in de toekomst ook toegankelijk te maken voor niet-leden. Maar voor dit jaar alleen voor leden.