Navigatie

De VMTC levert de routes van de landelijke ritten – en verschillende clubritten – voor de GPS. De routes worden geleverd in GPX-formaat en zijn primair bestemd voor GARMIN en recente TomTom navigatietoestellen.

Laden van een toegestuurde route

We raden aan om je de route altijd te laden via sporen/tracks. Hieronder zie je een aantal filmpjes met uitleg voor diverse navigatiesystemen.

 

Laden van de route op de toerdag

  • De route die aangeboden wordt is altijd gemaakt in een recente versie. Zorg dat je Garmin of TomTom geupdate is met de laatste software en kaarten.
  • Soms kan er een wachttijd zijn voor het laden van de route. Neem gerust even een kopje koffie.

Tip en Trucs

Enige tips voor de minder ervaren GARMIN gebruikers:

  • Zet automatisch herberekenen uit op je toestel, je merkt vanzelf wanneer je van de route afrijdt. Daarna kun je zelf via je scherm weer terugrijden. Wanneer je de functie herberekenen aan laat staan bestaat het risico dat je toestel de route gaat herbereken en je naar een tussenpunt of eindpunt stuurt via een heel andere route.
  • Je kunt ook veel tips nalezen op: http://forum.gps.nl/. Gebruik de zoekfunctie en je zult een antwoord vinden op ongeveer elke vraag. Mochten er toch nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met de toercommissie.

Namens de VMTC veel succes en graag tot ziens op een van onze ritten.