Toerritten

Landelijke ritten

Onze landelijke ritten zijn vrij toegankelijk op basis van openbare inschrijving. Jaarlijks hebben we een aantal vaste toerritten, zoals hieronder aangegeven. Voor de exacte data en informatie houd je onze site en de toerkalender in de gaten.

VMTC BijnaZomerTijdRit

De VMTC Bijna-Zomertijd-rit wordt in het laatste weekend voordat de zomertijd ingaat gereden en is daarmee de opener van ons motorseizoen. De route is rond de 180 km. in lengte en start in de ochtend.

VMTC ZomerAvondRitten

De VMTC ZomerAvondRitten worden op de woensdagavonden in juli en begin augustus gereden. Jaarlijks zijn dit zes woensdagavonden. Een heerlijk ritje om ’s avonds even te ontspannen en van de mooie omgeving van Ermelo te genieten. De ritten zijn rond de 130 km. en zijn ook bij uitstek geschikt om de vakantiegasten kennis te laten maken met de mooie Veluwe.

Motary

Samen met de Rotary-club Ermelo-Putten organiseert de VMTC jaarlijks de Motary. Dit is een geheel verzorgde motortoertocht, waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan een jaarlijks gekozen goed doel. Lees verder op de site van de Motary.

Clubritten

Regelmatig wordt er een clubrit gereden op zondagen of woensdagavonden. Deze ritten worden georganiseerd door de Toercommissie en deze rijden een groot aantal van de ritten ook voor. Daarnaast worden leden uitgenodigd om als gasttoerleider een rit voor te rijden. Hiermee worden de clubritten zeer gevarieerd en is er een actieve bijdrage van leden. Tijdens de rit vindt er meestal een koffie- en/of lunchstop plaats.

Ook staan er vaak themaritten op de kalender, zoals de Nieuwe-Leden-rit, de Vis-rit en de Picknick-rit. Themaritten zijn voorbehouden aan leden. Bij andere clubritten zijn (in overleg met de toerleider) introducees welkom.

Het actuele overzicht van de ritten vind je in de Toerkalender.

Regelmatig wordt er ook spontaan een rit gereden. Deze spontane ritten worden aangekondigd in de WhatsApp-groep “Ff uitwaaien”.