Van de voorzitter – Mei 2020

Het is al weer even geleden dat ik me gemeld heb, maar vergeten ben ik jullie zeker niet hoor. De Corona crisis houdt ons toch wel in zijn greep. De ritjes gaan niet door, het jubileum gaat niet door, de Motor 2-daagse en ga zo maar door.

Het is vervelend maar het is niet anders, heb het volgehouden maar even niet als voorzitter maar als mens, ik wil mijn kleinkinderen en kinderen kunnen knuffelen. Nou dat ging dus ff niet. Het heeft echt aan me gevreten. in eerste instantie stonden we achter een hek verschrikkelijk was dat. Je koopt een precentje voor de kids en je geeft dat door het hek wat ons scheide heen.

Maar nu schijnt dat er toch een beetje lucht komt in het geheel. Met ingang van 11 mei mogen we weer met een man of tien wat organiseren. Het is voor de TC van de club ook lastig om de reden hoe ga je hiermee om maar we gaan het toch proberen.

Groepen van 10 man mag vanaf 11 mei weer, maar let op als het te gek wordt en de besmettingen lopen weer op dan is het weer over en sluiten.
Maar laten we eens van het goede uitgaan, we mogen weer wat. Dat is dan ook de reden dat we het geheel weer op willen starten. Echter wel in de gematigde sfeer.

We houden netjes 1,5 m afstand van elkaar en wat er ook gebeurt de tourleider beslist dit is echt een must. Deze zal altijd de RIVM insructies in acht nemen en zich eraan houden. Binnen kort zullen we dan ook via de ff-uitwaai app en facebook laten weten wat we gaan doen.

We gaan weer rijden dat is zeker maar dan wel onder bepaalde voorwaarden.
We houden de afstand van 1,5 m in acht.
We drinken geen koffie onderweg, we stoppen op een parkeer gelegenheid en drinken wat we zelf hebben meegenomen op. Bij een dagrit hebben we geen lunchstop maar eten we lekker in de middle of no ware ons broodje op, die we zelf hebben mee genomen.

We willen graag van alles maar het valt niet mee om alles te regelen zoals de RIVM ons voor schrijft. 

Daarom is het belangrijk het volgende te doen:
Als er in de FF uitwaai-app een bericht komt van een rit meld je dan aan, als je je niet aanmeld kan je niet mee.

Dit is voor ons erg belangrijk, laat gewoon ff weten of je meegaat. Grote groepen mogen niet dus bij teveel deelnemers moeten we een extra tourleider inzetten. Kortom het vraagt gewoon om een stukje begrip. Ik hoop dat we dit jaar nog een paar mooie ritten mogen rijden, maar nogmaals volgens de dan tellende regels.

Ik hoop verder dat een ieder dit proces wat we nu met z’n allen doorlopen voor zich in goede orde afwikkelt, en een beetje vol kan houden. Mochten er problemen zijn van welke aard ook, ik ben beschikbaar 24 uur per dag voor de leden. Ben je verlegen om een praatje of ben je eenzaam of wat dan ook bel me (0620561330) en je zal zien dat een van ons zich meld.

Verder kan ik jullie melden dat de ZomerAvondRitten en de PicknickRit waarschijnlijk doorgaan zoals gepland. Wel in iets andere vorm maar dat wordt later allemaal bekend gemaakt. Echter is het wel zo dat indien er van overheidswege ons iets wordt opgelegd, we ons daar aan zullen houden.

Ik hoop dat ik een beetje verlichting heb kunnen geven in de nare situatie waar we in zitten en teken dan ook voor nu met vriendelijke
groet,

M.W. Koers
Voorzitter VMTC Ermelo