Weersvoorspelling? Koffie met appelgebak!

Vandaag heb ik voor het eerst meegereden aan een motortoertocht. Ik heb namelijk 5 maart 2024 pas mijn rijbwijs in bezit gekregen. Met nog geen 700 kilometer gereden te hebben op mijn eigen motor vond ik het stiekem wel een beetje spannend. 

Na een kort verhaaltje van de toerleider gingen we al snel op pad. Ik reed met mijn Yamaha XT660 rechtstreeks achter de toerleider Marco aan. Mij viel al snel op dat het een goed tempo was. Waar het kan en veilig is rijden we lekker door. En waar het onveilig is doen we het net een stapje rustiger aan, wat voor mij heel fijn was, aangezien ik echt moest wennen aan mijn motor.

Na een regenachtige rit met hier en daar flinke windstoten, waren we eenmaal aangekomen bij Bar & Restaurant Leersumseveld. Daar konden we weer lekker warm worden onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje appeltaart. Met slagroom uiteraard. Ik kreeg nog wat leerzame informatie en tips van Marco en heb mij voorgesteld aan de andere leden. 

Nadat we een half uurtje pauze, gingen wij weer op pad. Via de mooiste wegen gingen wij weer richting het verzamelpunt. Het waren voornamelijk landweggetjes waar veel mooie huizen aan lagen. Ik heb weer veel mooie toerwegen ontdekt vandaag en zal deze zeker nog eens rijden met mijn vader. Ook voor de nieuwe rijders aan te raden.

Ik hoop nog vaak mee te kunnen zodat ik mijn motor en behendigheid goed onder de knie kan krijgen. Ik vond de sfeer erg aangenaam en voelde mij welkom. 

Met vriendelijke groet, Corné