Van de toercommissie – 11/2019

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat de laatste Toerist is uitgebracht. Dus wil ik jullie even bijkletsen.

Op 7 september is de Molen-Motor-Rit gereden ten bate van Molen de Koe in Ermelo. De rit werd ondersteund door de TC en op de dag zelf na inschrijving werd de route geladen in de navigatie systemen. Het werd een mooie rit richting het noorden van het land (Friesland) langs verschillende molens waar koffie en lunch klaar stonden.

Al waren de voorspellingen qua weer niet in ons voordeel, kwamen er toch nog 71 deelnemers (diegene die niet kwamen omdat de voorspellingen niet goed waren, hadden achteraf wel spijt want het was die dag op een enkele buitje na heel goed motorweer) dus ik zou zeggen; kom volgend jaar op 5 september gewoon mee. De opbrengst voor de molen was €1.400,–.

Was even spannend

Van 12 t/m 15 september was het weer tijd voor ons zo gezellige VMTC Hotelweekend. Zoals jullie misschien hebben meegekregen, kreeg de TC een dag voor vertrek (!) een vervelend mailtje dat het hotel waar we heen zouden gaan, een overboeking had en geen goede oplossing kon voorstellen. Maar de TC zou de TC niet zijn als we hier geen oplossing voor konden bedenken. We hebben na een avond vol stress en aangevuld met Hermieke en Remko, toch een oplossing hier voor vonden in het vertouwde Sauerland. Achteraf bij zo’n gezellig Gasthof bij 2 broers en zus. Zie verder het verslag van ons VMTC clublid Han. Waarvoor dank Han!

Op 22 september werd er via de FF uitwaai-app een leuk zondagmiddagritje gereden. Marcel had hem op ons Facebook gezet en daar kwamen toch 7 motorrijders op af en volgens ons – en volgens de verhalen – hadden ze het ook naar hun zin. Die dag waren er ook 9 clubleden die meereden.

Op 29 september had Tonny een mooie rit uitgezet in de Betuwe maar door het slechte weer is deze niet doorgegaan. Hopelijk vindt Tonny nog een mooie dag zodat we deze rit alsnog kunnen rijden.

Op 13 oktober was de ons al bekende VMTC VisRit aan de beurt. En zoals gewend waren we weer van harte welkom bij Jan en Marianne, die geholpen werden door Gerda en Hennie. En natuurlijk had Luup Blom weer een hele mooie rit (Gelderse vallei, Betuwe en het groene hart) voor ons. En wat boften we met het weer. Aan de organisatie: dank jullie wel, weer top, zo gezellig weer. Wens van de Tc: doen jullie het volgend jaar weer???

Onverwachte hoek

Hebben jullie zelf een leuke rit en zou je die met de club willen delen, geef dat even door aan een van de toerleiders en die zorgen ervoor dat dit in de FF uitwaai-app komt. Voorbeeld: “Ik heb zin om morgenavond / morgen / zondag / noem maar een tijd te gaan rijden, wie gaat er mee?” Zet er wel even je telefoonnummer bij, zodat men naar jou kan reageren. Wij als TC zouden het leuk en fijn vinden als het een keer uit onverwachte hoek komt, dus verras ons!

Herman Kamphorst
Coördinator Toercommissie