Verslag Molen-Motor-Rit September 2019

Beste VMTCers,

In september hebben we de eerste Molen-Motor-Rit gereden. Toen het idee geboren was om dit te organiseren, hebben we veel enthousiasme ervaren bij het bestuur en vrijwilligers van Molen De Koe en de organisatie van dit evenement.

Mede dank zij de inzet en hulp van Giga-Fitness en de toercommissie van de VMTC hebben we dit evenement qua organisatie op poten kunnen krijgen. Ook zijn vrijwilligers en is sponsoring hierbij van onmisbaar belang en willen we hen nogmaals benoemen:

Andre Motors, PIEPER Bouwmaterialen, L&B, duurzame installatie techniek, Molenstichting  SUDWEST- FRYSLAN, Albert van der Horst, Vakgarage Kievit, Total Maas Hop, café de Molenaer, Harrie van Looijengoed de ambachtelijke bakker, Gildeslager Uit de Bosch, De Vitaminebron en de Alexanderhoeve.

Met kans op wind

Aanvankelijk waren de weersberichten voor die zaterdag niet al te best, maar uiteindelijk viel het erg mee en hadden we toch nog 70 deelnemers, een mooi aantal  de eerste keer. De tocht startte en finishte op het Molenaarsplein te Ermelo en ging naar Friesland langs diverse molens aldaar.

De tocht had een totale lengte van 350 km en was van dien aard, dat ons motto ruimschoots waar gemaakt is namelijk ‘Sportief rijden en met plezier toeren’, dus geschikt voor elk type motorrijder.

Molen De Vlijt, Koudum

De koffie en lunch werden prima verzorgd door L&B in Workum en molenaars van Molen De Vlijt te Koudum. Daarna werd de terugreis aanvaard. Deze liep via de koffielocatie Molen De Zwarver te Kampen. De rit eindigde weer op het Molenaarsplein te Ermelo alwaar genoten kon worden van onze overheerlijke pannenkoeken en warme versnaperingen, hetgeen ook bijdroeg aan een gezellig samenzijn.

Molen De Zwarver, Kampen

Tenslotte mochten we als Molenstichting een netto opbrengst van € 1.400,– bijschrijven t.b.v. de instandhouding van onze prachtige Molen De Koe. Iedereen bedankt!

En door alle positieve reacties zijn wij extra gemotiveerd om volgend jaar op 5 september dit weer te evenaren.

Namens de organisatie,
Toercommissie VMTC
Giga-Fitness
Bestuur Molenstichting De Koe Ermelo