Van de voorzitter – mei 2020 (2)

Bestuur

Het is inmiddels een paar weken geleden dat ik iets van me heb laten horen. Echter is het toch wel fijn dat we weer wat activiteiten hebben kunnen hervatten. Zo kunnen we op een doordeweekse avond alweer een rondje rijden en de zondagen worden op dit moment ook volop benut.

De groep waar mee gereden wordt is nu nog maximaal 10; daardoor rijden we op dit moment met 4 toerleiders, 1 voor rijder en 1 achter rijder per groep. We maken dan als we met meer dan 10 deelnemers zijn 2 groepen. De ene groep rijdt dan de route in tegengestelde richting t.o.v. de andere groep. Dit systeem is goed uitgepakt, want iedereen had en heeft het hierbij naar de zin. Wel dient iedereen zich ruimschoots van te voren aan te melden zodat de TC tijdig een indeling kan maken. Aanmelden gaat altijd via Marcel (06-20561330) en hij licht dan de toerleiders weer tijdig in.

Nu gaan we op tweede pinksterdag een dagrit rijden. Het is hierbij de bedoeling dat een ieder zijn eigen lunchpakket meeneemt en ook een (niet-alcoholish) sapje voor tijdens de stops. Daar er met ingang van 1 juni met een grotere groep gereden mag worden (maximaal 30) zal dit dan ook het geval zijn.

We hopen op deze wijze toch een beetje compensatie te genereren voor onze leden, daar de Corona (covid 19) toch deelswijze ons seizoen heeft aangetast. Maar blij zijnde dat er weer wat versoepeling is ingesteld op de regels kunnen we hopelijk toch genieten van de ritten die nog komen gaan.

Nogmaals wil ik benadrukken ontzag te hebben en dankbaar te zijn voor alle mensen die zich in de afgelopen periode en nog steeds inzetten om alles in goede banen te leiden. En in het bijzonder de mensen uit de zorg. Deze mensen hebben ons laten zien wie er belangrijk zijn op het moment dat er paniek ontstaat in onze maatschappij. Ik zou zeggen regering hou hier eens rekening mee als we straks zogenaamd weer op van alles moeten bezuinigen. De laatste 8 weken werd er gesproken over de bonussen van de grootverdieners zoals bijvoorbeeld bij de KLM. Dit terwijl het bedrijf op sterven na dood is en aan het infuus ligt van de regering (ons geld dus). Schaam je.

Maar uiteraard is het niet aan mij om hier een oordeel over te vellen. Wat wel aan mij is proberen te zorgen dat we tweede pinsterdag weer een super leuke dag zullen hebben waar een ieder weer met veel plezier op terug zal kijken!

Marcel Koers
Voorzitter VMTC