Van de voorzitter – December 2020

Het is inmiddels alweer december en het einde van het jaar is dan ook alweer in zicht. Sinterklaas hebben inmiddels weer achter de rug, en de goed heiligman is weer onderweg naar Spanje.

Dat alles anders is gelopen dan gepland het afgelopen jaar heeft ons echter niet weerhouden om voor komend jaar weer het nodige op de agenda te zetten. De toercommissie is dan ook alweer volop bezig om de nodige activiteiten te organiseren.

Echter kunnen we alles doen onder voorbehoud, want Covid-19 houdt ons toch nog steeds in zijn greep. Zo moeten we toch weer constateren dat de nieuwjaarsreceptie en de Boerenkoolfuif ook niet door kunnen gaan. De algemene leden vergadering zullen we ook op een ander tijdstip moeten houden want we kunnen nu eenmaal niet bij elkaar komen. We zullen als bestuur de leden zoveel mogelijk op de hoogte houden over hoe nu verder, maar eenieder die het nieuws volgt omtrent Covid-19 zal zelf dan ook de nodige conclusies al trekken.

Inmiddels is het al wel zo dat men in ver gevorderd stadium is met het Corona vaccin. Wellicht opent dit enig perspectief. Als alles goed gaat en als ik het goed begrepen heb wordt gestart met de entingen op 4 januari aanstaande. Het is te hopen dat dit de oplossing gaat bieden voor de problemen die de mensen en de bedrijven hebben met dit vreselijke gebeuren.

De vraag zal rijzen of je nu wel of niet moet gaan enten, maar het alternatief is denk ik geen optie voor de toekomst. Veel mensen en bedrijven hebben en lijden nog steeds onder de gevolgen van Covid-19, en staat het water aan de lippen.

Het is inmiddels gebleken dat ook leden uit de club de dans niet hebben kunnen ontspringen en zijn er de nodige besmettingen geconstateerd. Voor zover bij mij bekend zijn de mensen er wel echt vervelend ziek van maar is het (niet voor eenieder) te overzien, en heeft men vooral last van de tijd dat men in quarantaine zit. Je kan niks en mag niks dat is natuurlijk wel een dingetje, zeker in deze december maand die normaal gesproken door veel mensen wordt gezien als een gezellige en warme maand die tijd geeft aan sociale contacten etc. etc.

Dit jaar is alles anders en zullen de meesten Kerst en Oud en Nieuw vieren in besloten kring. Uit naam van het bestuur wil ik eenieder toch een fijne Kerst toewensen en geniet van de mensen om je heen en probeer toch gelukkig te zijn. Verder willen we eenieder dan ook een geweldig 2021 toewensen, en vooral met de woorden BLIJF GEZOND.


M.W. Koers
Voorzitter VMTC Ermelo