Van de toercommissie – December 2020

Allereerst wil ik mijn excuus maken naar jullie toe, dat ik in deze tijd en situatie waar we inzitten, in mijn taak als coördinator TC in gebreke ben gebleven om jullie te informeren hoe de TC alles in het werk stelt om er toch iets van de maken en hoe wij als TC omgaan met alle opgelegde regels.

Verder spreek ik mijn hoop uit dat we met zijn allen gezond gebleven zijn en blijven.

Nu even een korte blik terug in de tijd:

Het afgelopen seizoen was erg rustig. 

Na een korte opleving in de zomer, met een ochtendrit op 12 juli, konden we jullie in ieder geval weer trakteren op 6 VMTC ZomerAvondRitten en de Molen-Motor-Rit samen met Stichting Molen De Koe op 5 september en een dagrit op 13 september, met koffie en gebak namens de club, werd het stil. 

Hoewel de ZomerAvondRitten geheel contactloos en digitaal werden georganiseerd, waren we maar wat blij elkaar weer te treffen en te praten over onze gezamenlijke hobby en wat iedereen nog wel en niet had gedaan op motorgebied. Diverse leden reden alleen of samen met een bevriende motorrijder de ZomerAvondRitten op een voor hun passend tijdstip. Anderen maakten van de mogelijkheid gebruik deze op woensdagavond met andere clubleden te rijden vanaf de Houtsnip. Vanuit de leden kregen wij complimenten dat we het zo opgelost hadden en we weer konden rijden.

De Molen-Motor-Rit was een geheel verzorgde dag, waarbij het over het algemeen droog bleef en eenieder genoot van ons mooie Nederland en de vele molens die we rijk zijn. En niet onbelangrijk: we hoefden nog geen mondkapjes op.

Het geplande VMTC-Hotelweekend en de VMTC-Visrit konden helaas niet doorgaan, maar schuiven we net als de andere geannuleerde evenementen door naar 2021.

De toercommissie is echter al druk bezig om weer een mooi motorseizoen voor te bereiden voor 2021, waarbij we afhankelijk zijn van de ontwikkelingen m.b.t. Covid-19. Het programma ziet er op dit moment als volgt uit: 

21 maart8e VMTC BijnaZomertijdRit
25 aprilNieuweLedenRit
1-2 meiVMTC Motor 2-daagse
13 meiVoorrijden Motary (voor vrijwilligers van de Motary)
30 meiOuweLullenRit (ook voor dames) door Alex
12 juni29e Motary
7, 14, 21, 28 juliVMTC ZomerAvondRitten
4 en 11 aug.VMTC ZomerAvondRitten
11 sept.3e Molen-Motor-Rit i.s.m. Molen de Koe
16–19 sept.VMTC Hotelweekend
Medio okt.VMTC VisRit door Luup en Jan

En verder natuurlijk de spontane clubritjes via de FF Uitwaai WhatsApp-groep. Laten we hopen dat we volgend jaar weer lekker samen kunnen genieten van onze hobby.

De Toercommisie
Herman Kamphorst