Even kennismaken… Ronald

Hallo VMTC leden,

Hierbij een kleine introductie van mij als nieuw lid. Mijn naam is Ronald, Security Supervisor, 54 jaar en woon samen met mijn vriendin, dochter en zoon in Harderwijk.

Sinds dit jaar (2022) ben ik “pas” in het bezit van het A papiertje en van mijn eerste motor, een Triumph Tiger 1050. Door omstandigheden, werk (o.a. Korps Mariniers en daarna veel onregelmatig werken in de beveiliging) is het er nooit eerder van gekomen. Dit terwijl de liefde voor twee wielen is begonnen op mijn 16de met het berijden van div. Zündapp’s.

Tevens weet ik nog goed dat toen mijn broer zijn motorrijbewijs ging halen, ca. 33 jaar geleden, en aan mij vroeg of ik dat ook ging doen, ik gezegd heb: ” O, dat papiertje haal ik nog wel maar heb er nu geen tijd voor”.
Je kreeg toen flinke korting en kon zelfs een helm of ander motorkledingstuk uitkiezen indien je met meerdere een totaal pakket (iets van 10 lessen en examen) bij de betreffende motorrijschool afsloot.
Wat ik mij nog kan herinneren heeft mijn broer en een stuk of 5 vrienden hun rijbewijs in 1 keer gehaald voor ongeveer 250,= gulden + een gratis helm. Ook was het toen niet nodig om theorie examen te doen indien je al in het bezit was van het B rijbewijs.

Natuurlijk weet ik dat je nu niet met vroeger kan/mag vergelijken…maar een ding is zeker, ondanks dat ik in een keer mijn AVD heb behaald, was ik iets meer kwijt dan die 250,= gulden 😉 Ook heb ik meerdere keren over het theorie gedaan omdat ik in de veronderstelling was dat ik dat wel even zonder te leren zou halen. Ik heb mijn B rijbewijs toch al tig jaar, hoe moeilijk kan het zijn…was de gedachte 🙂

Genoeg uit de oude doos, nu het heden.

Ondanks dat ik nog steeds onregelmatig werk en niet altijd zal kunnen aansluiten, hoop ik toch tijd en gelegenheid te vinden om zo af en toe in groepsverband ritten te rijden. Vandaar mijn aanmelding. Het voordeel van onregelmatig werk is dat je ook op dagen een rit kan maken indien de meeste mensen aan het werk zijn en het dus lekker rustig op de weg is.

Voor mij is dit dus allemaal nieuw en een grote ontdekking/avontuur/oriëntatie waar ik blij naar uitkijk.

Vriendelijke groet,
Ronald