VMTC proost op 2023 en vult de magen voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar 2023 is een feit en traditiegetrouw luidt de Veluwse Motor Tour Club dat in met een nieuwjaarsborrel. Het animo daarvoor zagen we echter de afgelopen jaren wat afnemen. Tegelijkertijd merkten we dat het tijdens de Boerenkool-rit de laatste keren niet echt weer was om de motor te pakken.

Reden voor het bestuur om twee vliegen in één klap te slaan. Zo was er op zondag 15 januari jl. de VMTC Nieuwjaarsboerenkoolborrel! Gelukkig konden we terecht bij tennisclub De Vale Ouwe in Putten, wat hier een hele geschikte locatie voor is. Voor de catering werd gezorgd door Arnoud Schäffers, die eerder al een club-bbq voor ons had geregeld.

Vanaf vier uur werd het al snel gezellig. De ruim 30 aanwezigen werden voorzien van drankjes om mee te proosten. Remko nam van de gelegenheid gebruik om iedereen namens de VMTC een geweldig 2023 toe te wensen. Onze voorzitter Magrieta was vanwege een surpriseparty elders gewenst, maar Remko was hier goed op voorbereid.

Herman greep zijn kans en deed meteen een oproep voor vrijwilligers voor de aankomende Motary. Heb je je nog niet opgegeven als vrijwilliger? Doe dat dan alsnog bij Herman!

Tegen zessen had Arnoud het buffet klaar en werden we uitgenodigd om onze borden te vullen. Keuze uit boerenkool, zuurkool en hutspot maakte dat geen probleem. Een beetje ruimte overhouden voor een stuk worst of een gehaktbal en het bord was vol. Dat was smikkelen ende smullen.

En ja, we zijn de VMTC. Dus een stuk (warme) appeltaart met een bolletje ijs toe zorgde ervoor dat we met gevulde magen konden uitbuiken. Er werd nog gezellig nagepraat tot het tijd was om de lichten uit te doen.

Zo werd de Nieuwjaarsboerenkoolborrel een mooie start voor het nieuwe jaar. De eerste plannen zijn al gesmeed. Laat het voorjaarsweer maar komen!

Evert Jan van Ramselaar