Verslag Nieuwe-Leden-Rit 2023

Op zondag 2 april reden we de Nieuwe-Leden-Rit 2023. Omdat we vanwege corona een aantal jaren geen Nieuwe-Leden-Rit konden rijden, melden zich daarom deze keer behalve ‘echte’ nieuwe leden, ook een aantal ‘oude’ nieuwe leden. En om hen welkom te heten, reden ook nog de nodige andere clubleden mee, waaronder natuurlijk onze voorzitter Margrieta. Het zonnetje scheen uitbundig, waardoor de koude wind gelukkig iets minder fris aanvoelde.

We verzamelden bij de Houtsnip in Ermelo. Remko, hoofd toercommissie, gaf uitleg hoe we met elkaar in clubverband rijden. Totaal waren we met een kleine veertig rijders en bijrijders. Remko had de rijders in vier groepen ingedeeld. Elke groep o.l.v. een nieuwe toerleider. Nieuw, omdat op verzoek van de toercommissie, een aantal clubleden zich bereid hebben verklaard om de toercommissie te ondersteunen door op hun verzoek een rit voor te rijden. Een leuke ervaring voor deze vier nieuwe ‘gasttoerleiders’. 

Het was een mooie rit van 130 km over de Veluwe met halverwege een stop in Otterlo. Daar genoten we van de traktatie van de club, te weten: koffie met appelgebak! De leuke (motor)gesprekken droegen bij aan ons clubgevoel. Daarna, nog steeds in het zonnetje, reden we het tweede deel van de route. 

Alle deelnemers hielden tijdens de rit hun motor keurig tussen de lijntjes en met het rubber op de weg, zodat we met z’n allen aan het einde van de middag weer ongeschonden bij de Houtsnip terugkwamen. Mede omdat het zonnetje nog steeds scheen, bleef bijna iedereen op de parkeerplaats bij de Houtsnip nog even gezellig napraten.We kijken terug op een geslaagde rit. Dank aan alle organisatoren!

Charles