Motor 2-daagse naar Zoutelande, het was weer supergezellig!

Op zaterdagochtend 13 mei werd er om kwart voor negen verzameld bij de Houtsnip voor de VMTC Motor 2-daagse naar Zoutelande. Voor dit weekend hadden zich 40 leden aangemeld, dus een goede opkomst!

Na een kort woordje van de Voorzitter, waarin bedankt werd voor het mooie weer en iedereen een goede reis werd gewenst, werden de motoren gestart. Iedereen maakte zelf een groepje om mee te gaan rijden. Dit ging zeer vanzelfsprekend.

Het eerste stuk ging bovenlangs Utrecht, onder andere langs de Stichtse Vecht, waar je kunt genieten van de prachtige huizen gelegen aan het water.

Koffiegedronken in Breukelen, bij eetcafé Het Regthuys. Het was hier even passen en meten om alle motoren geparkeerd te krijgen. Na een heerlijke kop koffie met appeltaart vervolgden we onze weg door het Groene Hart. Via het altijd mooie dijkje langs de Hollandse IJssel van Gouda tot aan Capelle aan den IJssel reden we naar Rotterdam.

Door Rotterdam heen. Langs de Maasboulevard, genietend van de skyline van Rotterdam, en over de Erasmusbrug. Dit stuk hield wel erg op omdat we alle stoplichten tegen hadden. Vervolgens door Spijkenisse, 45 minuten oponthoud door de brug die steeds opengaat. En wachtend voor het stoplicht een gesprek gevoerd met een lokale motorrijder over het mooie Spijkenisse en omgeving. En hij vroeg zich zeer verbaasd af wat een Veluwse motorclub hier deed.

Na dit oponthoud waren we rond half 3 op de plek van de lunch, Tasman in Poortugaal. Heerlijk op het terras waar we zochten naar wat schaduw, want in de stad waren we behoorlijk opgewarmd.

Na de lunch ging het verder door het veel rustigere Zeeland. Mooi wijde uitzichten over akkerlanden en water. In Zeeland koelde het snel af naar graad of 15. Om even na zes uur kwamen we aan in Strandhotel Zoutelande. Hier snel omgekleed en snel naar een biertje op het terras.

Helaas konden we in het hotel niet eten, dus moesten we een paar minuten lopen naar Strandpaviljoen De Branding. Toen we binnenkwamen zat de sfeer er al aardig in. Er werd door een aantal andere gasten stevig meegezongen met Hollandse hits. En toen het lijflied van Feijenoord aan bod kwam, ging de boel helemaal los.

We hebben lekker gegeten, nader kennis gemaakt met mensen die je nog niet zo goed kende, sterke motorverhalen verteld en veel gelachen (en zelfs gezongen!). Het bleef dan ook nog heel lang gezellig. Er heeft zelfs nog iemand buiten geslapen…

Op 14 mei, zondagochtend, stond vanaf half negen een heerlijk ontbijtbuffet klaar, en om kwart over negen gingen we weer op pad. De zon schijnt nog niet, maar een paar kilometer landinwaarts breekt de lucht open en rijden we heerlijk weer onder een zonnetje.

Prachtige weggetjes over en onder dijken langs. Daarna via Veere (wat een prachtig plaatsje!) en de Zeelandbrug. Om half elf kwamen we aan bij de koffiestop, Restaurant Grevelingen. Echter, de deuren gingen pas om elf uur open. Dus wat te doen? Wachten of doorrijden? Besloten om toch maar te wachten omdat de koffie hier zo lekker was, volgens Evert Jan.Door de Alblasserwaard, een prachtig poldergebied. Lekker buiten geluncht bij De Krom in Oud Alblas. Hier serveerden ze onder andere sprinkhaan-burgers. Toch maar gehouden bij wat de boer kent. Behalve Ron, die dat toch wel wilde proberen. Heel stoer!

Ook nog even een video-impressie van de gezelligheid… Dat Feyenoord vandaag landskampioen is geworden, heeft er misschien ook wel iets mee te maken?

Groeten, Margrieta en Wouter