Verslag DagRitje Achterhoek – zondag 16 april

Zondag 16 april stond in het teken van een DagRitje Achterhoek. Vanaf 9.30 uur werd het steeds gezelliger op de parkeerplaats van De Houtsnip in Ermelo. Met 20+ leden aan de start, zijn we in 3 groepen vertrokken richting Zutphen, Zelhem en de uiteindelijke picknick stopplaats bij Ruurlo.

De weersvoorspelling leek aanvankelijk zonniger. We startten met bewolking maar ter hoogte van Zutphen brak de zon even door en zorgde voor een mooie glinstering op het water van de IJssel. De route bracht ons langs dorpjes als Empe, Wichmond, Harfsen en Epse. Ik had er nog nooit van gehoord. Onderweg zijn er een aantal korte stops gemaakt. Tegen de tijd dat we in Ruurlo neerstreken voor de picknick (een stukje voorbij Het Klimbos!), liet het zonnetje zich wederom even zien. Iedereen had zelf voor een lunchpakketje gezorgd, en dit was ook een mooie gelegenheid om tijdens het eten met elkaar te kletsen.

Op de terugweg toch ook nog een snelle detour naar de McDonalds in Apeldoorn voor de hoognodige pitstop voor de dames in de groep. De route zat vol mooie weggetjes en leuke bochten, met dank aan Marcel en Hermieke die deze route hebben uitgezet en Jaap voor het organiseren van deze dag. Al met al heeft deze 198 km lange route gezorgd voor zo’n 5 uur rijplezier! Gelukkig is iedereen weer goed en wel teruggekeerd bij de Houtsnip, waar er nog gezellig werd nagepraat. 

Tot de volgende keer, Bente.