Inschrijving VMTC Hotelweekend 2023 nu geopend!

De inschrijving is inmiddels gesloten. We gaan het hotel vragen om de drankjes op te maken en de bedden koud te zetten! Of zoiets… 😉


Het VMTC Hotelweekend is exclusief voor leden van de VMTC. Wil je mee? Wordt dan nu lid!

De inschrijving voor het VMTC Hotelweekend 2023 is geopend! De bestemming voor 2023 is Hotel Resort Winterberg in, je raadt het al… Winterberg!. Dit hotel, en natuurlijk het gebied er omheen, staat bekend om zijn uitgestrekte ski- en langlaufpistes. Maar Hotel Winterberg is buiten die koude, maar oh-zo gezellige wintermaanden, ook bekend als ideale plek voor ons als motorrijders. Welke windrichting je ook kiest, na de eerste 2 bochten heb je direct de smaak te pakken en gaat het omhoog, omlaag, linksom, rechtsom en kom je langs weidse uitzichten, door bossen en pittoreske dorpjes. En na zo’n mooie rit gezellig eten en nakletsen in de tuin van het hotel.


Het VMTC Hotelweekend 2023 staat gepland van donderdag 14 tot en met zondag 17 september

Zelfs nog iets goedkoper!

Het is op dit moment niet makkelijk om voor een grote groep een leuke en gezellige plek te vinden, die ook nog een beetje betaalbaar is. Toch is het de Toercommissie gelukt om een prijs af te spreken die zelfs lager ligt dan het afgelopen jaar!

Voor de prijs per persoon van 220 euro* krijg je 3 overnachtingen, 3 keer ontbijt en buffet. De drankjes zijn voor eigen rekening en worden (per kamer) apart afgerekend.

 * Toeslag voor een 1-persoonskamer is 120 euro.

Het was een beetje afzien…

Evert Jan en Remko hebben in april de routes voorgereden en de bedden vast een beetje opgewarmd. En dat opwarmen was in april nog wel even nodig! De weersvoorspellingen vooraf beloofden niet veel goeds; rond het vriespunt en veel nattigheid. Zelfs sneeuw behoorde tot de mogelijkheid. Gelukkig viel de vorst en sneeuw allemaal wel mee. Sterker nog, de zon heeft meerdere malen z’n best gedaan! Maar warmer dan 12 graden wilde het niet worden. 

Er waren veel bosbouw werkzaamheden, dus geregeld veel rotzooi op de weg. Gecombineerd met de natte wegen maakte dat er voorzichtig gereden moest worden. We gaan er natuurlijk vanuit dat al die zaken niet van toepassing zijn in september! Wat overblijft zijn mooie wegen, fantastische bochten, allemaal in een enorm mooie omgeving!


De route op donderdag naar Winterberg gaat eerst een stukje over de snelweg tot net na de grens van Duitsland, daarna is alles binnendoor. De afstand op donderdag – dag 1 – is iets meer dan 350 kilometer en kan lekker vlot worden gereden. Dag 2 en 3 zijn dagritten van respectievelijk 288 en 254 kilometer. De laatste dag naar huis is iets korter dan dag 1, 333 kilometer en kan ook weer lekker worden doorgereden. Tijdens de ritten zijn er geen vaste toerleiders. Wel worden er vaak spontane groepjes gevormd.

Snel aanmelden! Vol = vol!

Heb je zin om (weer) mee te gaan met het VMTC Hotelweekend, meld je dan het liefst zo snel mogelijk aan met behulp van het inschrijfformulier hieronder. Er is een beperkt aantal kamers, dus wacht niet te lang! De inschrijving sluit op donderdag 30 juni maar de ervaring uit het verleden leert dat het vaak ruim voor de sluitingsdatum al volledig is gevuld.

Aanmelden kan alleen via het formulier (incl. machtiging). De definitieve inschrijving vindt plaats na ontvangst van de eerste termijn. Er is een beperkt aantal bedden en er zal bij veelvuldige aanmeldingen een paar combinatiekamers gemaakt worden.

Betalen via machtiging

Betaling geschiedt door middel van éénmalige machtiging met een afschrijving in twee termijnen. De eerste betaling (incasso in juli) bedraagt € 120,- en de tweede (incasso in augustus) € 100,- plus eventuele toeslag van 120 euro voor een 1-persoonskamer.

Inschrijfformulier VMTC Hotelweekend 2023

De inschrijving is inmiddels gesloten. We gaan het hotel vragen om de drankjes op te maken en de bedden koud te zetten! Of zoiets… 😉