Appelgebak in de tuin van Ad en Cobi – 20 augustus

Al vroeg werd er verzameld bij de Houtsnip. Je zag alleen maar stralende gezichten. En hoe kon het ook anders met dat schitterende weer, beter kon het gewoonweg niet.

Helaas wegens een ongemak 1 afmelding, maar toch 28 rijders aan de start van deze mooie rit, georganiseerd door Vincent en Tonny. Hier voor grote dank voor jullie inzet!

Na wat gezellig bijgepraat te hebben nam Vincent het woord en legde ons het een en ander uit over de rit. Vervolgens deelde hij de deelnemers in, we reden in 3 groepen. Tonny, Vincent en Remko reden de groepen voor.

Om negen uur vertrokken we richting Vianen waar er in de tuin van Ad en Cobi een heerlijk bakje koffie en, ja wel, eigen gebakken appeltaart met slagroom klaarstond. Ad had de appels geschild en Cobi de taart gebakken. Hiervoor veel dank, het heeft goed gesmaakt!

Vervolgens ging de rit, onder een stralende zon, langs de mooiste weggetjes langs de Linge richting Enspijk, waar we de lunch hebben genuttigd.

Toen iedereen zijn buikje weer vol had vertrokken de groepen richting het pontje bij Eck en Wiel om over te steken naar het mooie plaatsje Amerongen. Overigens werd de oversteek gesponsord door Ab. Ook hiervoor natuurlijk dank Ab!

Na de oversteek richting Achterveld, alwaar we een kleine drinkpauze hadden. Tonny en Vincent hadden voor eenieder een flesje water meegebracht. Ondanks het warme weer waren de flesjes water nog goed koud.

Na de drinkpauze gaven een aantal aan, dat ze de rit niet helemaal meer zouden uitrijden tot de Houtsnip. Toch was er nog een flinke groep die de rit volledig hebben uitgereden, en of een balletje gehakt, of een welverdiend ijsje hebben gegeten.

Tonny en Vincent, dank voor het organiseren van deze mooie rit. Het was een gezellige dag.

Jaap