Mooie vergezichten, veel water, kleine bruggetjes en fietsers!

Een verslag van de DagRit ‘Rondje via Sneek‘ op 13 augustus, georganiseerd door Marcel en Hermieke.

Om 9.00 uur verzamelden we bij Houtsnip. Met 18 mannen en vrouwen en 1 jongeman, verdeeld over 17 motoren, werden we in 2 groepen verdeeld. Herman en Wouter reden voor en Marcel en Bente sloten de rijen.

De zon scheen en de temperatuur was heerlijk, zo’n 20 graden. Via Elspeet en Nunspeet ging het vlotjes naar Kampen, onderweg genieten van de mooie heide. Na Kampen reden we naar Giethoorn waar we bij Hollands Venetië stopten voor koffie met appeltaart.

Van Giethoorn reden we door de Weerribben. Altijd een prachtig mooi stukje Nederland. Met mooie vergezichten, veel water, kleine bruggetjes en fietsers. Daarna ging het door allerlei kleine dorpjes met prachtige Friese namen, over bruggetjes, langs meren en meertjes naar Sneek. Van de andere groep hoorden we dat ze zo ongeveer voor elke bruggetje dat open kon, hebben moeten wachten, zodat al het varend verkeer door kon gaan. Bij onze groep viel het nogal mee, we konden goed doorrijden. 

Vlak voor de lunch in Sneek werden we getroffen door een buitje, maar deze hield alweer op voordat we goed en wel echt nat waren geregend.

De lunch was door Marcel en Hermieke geregeld bij Restaurant Onder de Linden in centrum Sneek. We kregen soep naar keuze (tomaat, mosterd of champignon) met zeer rijk belegde broodjes. Koffie, thee en sap naar believen. 

Om 15.00 uur gingen we verder via Workum en Lemmer, hiervoor reden we langs het IJsselmeer. Van het IJsselmeer zelf zag je niets , maar boven de dijk waren de kites van de surfers zichtbaar. In Kuinre getankt en voor de liefhebbers was er een ijsje.

Ondertussen betrok de lucht en deze zag er dreigend uit. In de verte zag je op verschillende plaatsen de regenschermen vallen. Gelukkig reden we er steeds langs, of bleven we de buien voor. 

Daarna door naar Blokzijl, met het pontje naar Genemuiden, door naar Kampen richting snelweg. Vlak voor ’t Harde toch nog een regenbui gehad, maar ook deze was van korte duur. 

In ’t Harde besloten we, gezien de tijd (het was inmiddels na 18.00 uur), dat ieder op huis aan gaat. 

Het was een erg leuke en gezellige dag. Mooi rit door het mooie Friesland.
Marcel en Hermieke bedankt!