1000 bochten inclusief barbecue!

Een verslag van de DagRit en de Barbecue op zaterdag 2 september 2023, door Lex.

Op 2 september was het weer tijd voor de jaarlijkse DagRit met aansluitend de BBQ van de vereniging.
Vroeg op dus, want om 8.45 verzamelen bij de Houtsnip voor de start van deze mooie route met koffie en lunchstop.

De dag begon een beetje fris, de mist was nog niet helemaal weggetrokken maar ’s middags brak dan toch nog een zonnetje door. De 21 deelnemers (m/v) waren al deskundig verdeeld over 3 groepen met voor- en achterrijder.

Na een rustige start door Garderen konden we ter hoogte van Hoog-Soeren een stukje meerijden met de deelnemers van de Triathlon Apeldoorn, om zo via Hoenderloo voorzichtig langs de toeschouwers te rijden die in Beekbergen op de stoomtrein stonden te wachten, in verband met het ‘Stoomtreinfestival terug naar toen‘. Daarna verder via Klein Amsterdam en Empe naar bakkerij Bril voor de koffiestop met wat lekkers.

Nadat de inwendige tankjes waren bijgevuld, weer op de motor en verder met de rit. Eerst langs de IJssel richting Zwolle tot Terwolde, dan via het Apeldoorns kanaal naar Wapenveld terug, over de dijk naar de lunchstop bij ‘Eet Tapperij Bijsterbosch‘. Lekker buiten in het zonnetje eten en nog even napraten over het eerste gedeelte van de rit.

Na de lunch een stuk door het bos richting Vierhouten, door naar Elspeet, langs de Zwarte Boer en zo waren we rond 2 uur weer terug bij het startpunt.

Hup naar huis, motorpak uit, even douchen, schone kleren aan en door naar de BBQ bij tennisverening de Vale Ouwe te Putten voor een smakelijke afsluiting van deze mooie dag.

De BBQ was ook dit jaar weer prima geregeld, er was meer dan genoeg voor de deelnemers. Gezellig bijkletsen over de rit van vandaag, de gezamelijke motorhobby en of Max V. nu wel of niet van pole zou starten bij de GP van Italie. Na afloop nog een lekker toetje en de dag kon niet meer stuk.

Bij deze wil ik toch nog even de vrijwilligers bedanken die deze mooie dag hebben georganiseerd.

Groeten en tot de volgende motorrit, Lex

Ps. Ton heeft nog een leuke filmpje gemaakt van de route. Bekijk het filmpje op Relive.