Jägerwurst, Bratwurst of toch weer een Currywurst?

Een verslag van Wouter.

Jägerwurst, Bratwurst of toch maar weer een Currywurst. Moeilijker zou het dit weekend toch niet worden? Maar laten we eerst naar het begin gaan. Op donderdagochtend hebben zich meerdere leden bij de Houtsnip verzameld. Het was de bedoeling om in 2 groepjes te gaan rijden, maar daar kwam bij vertrek weinig van terecht.

Door een haperende navigatie werd naar enkele kilometers al voor een andere route gekozen. En ik begreep later dat we niet de enigen zouden zijn. Het ging vlot naar de A1 richting Apeldoorn, daarna de doorsteek naar de A12 richting Duitsland. Om 11 uur ontving ik op mijn intercom een noodalarm wat maar bleef doorgaan, dus maar even gestopt om te kijken wat er aan de hand was. Het ging gelukkig alleen maar om een Probewarnung, Bundesweiter Warntag 2023.

Op enkele Umleitungen na hebben we ons voor de rest van de dag keurig aan de route gehouden. Aan het eind van de middag werden we gastvrij ontvangen in Hotel Resort Winterberg. De motoren konden veilig worden opgeborgen in een grote overdekte parkeergarage of mochten de nacht buiten doorbrengen. En daarna op naar de bar, naar die welverdiende gele rakkers.

De volgende ochtend na een goed ontbijt, voor de koffie moest wat meer moeite gedaan worden, hebben we een fantastische route gereden. Het parcours was zeer afwisselend met mooi asfalt. De koffiestop liet lang op zich wachten. De eerste Konditorei heeft goede zaken gedaan, gelukkig was er op 1,5 kilometer nog een met terras. Door naar de Edersee, met een raar huis wat op zijn kop is gebouwd.

De Edersee zelf kan je uitgebreid bekijken vanwege de snelheidsbeperking. Aan het einde van de route lag toch nog een Umleitung en de asfaltwerkers waren niet van plan om er ook maar iemand door te laten. 

De volgende dag wederom een fantastische route. Rustig gestart vanwege de natte wegen, maar het zonnetje bracht daar gelukkig snel verandering in. Een Umleitung vanwege een wielerronde heeft deze en gene 60 kilometer extra gekost, maar het was absoluut geen straf. Via de Hennesee naar Fahrhaus am Diemelsee voor de eerste koffiestop. De locatie is een verzamelplek voor lokale laagvliegers. Onderweg nog even geluncht en door naar het hotel.

’s Nachts had het geregend, maar bij de start van de terugreis was het gelukkig droog. Het eerste deel van de route was prachtig maar vanaf het begin van het Ruhrgebied is de lol er bij mij toch vanaf. Een hoop snelheidsbeperkingen en flitspalen doen mij besluiten om de Autobahn naar huis te nemen. Al met al kunnen we terugkijken op een fantastisch hotelweekend met dank aan eenieder die eraan heeft meegewerkt.

Wouter