VMTC ClubAvond Motorkleding bij Motorhuis De Valkenier – Een verslag

Een gecombineerd verslag van Bente en Ton.

Woensdagavond 22 november was de VMTC Motorkleding clubavond bij Motorhuis De Valkenier in Barneveld. Met een opkomst van zo’n 30 leden was het een zeer geslaagde en informatieve avond! Er waren een 25-tal aanmeldingen en die werden warm ontvangen met een bakkie koffie en koek.  Nog te vroeg voor koek- en zopie alhoewel het weer best een poging deed.

Onder de enthousiaste begeleiding van Suzanne zijn wij uitgebreid voorgelicht over motorkleding in de breedste zin van het woord: van airbagvesten met geavanceerde technologie tot jassen met uitneembare voeringen en GORE-TEX membranen, verwarmde kleding en handschoenen, protectoren, motorjeans, thermokleding, keuzes in laarzen, helmen en tot slot wasvoorschriften!

Ik had geen idee dat de spijkerbroeken met een speciaal garen gestikt worden. Achteraf bedacht wel logisch maar dat de ‘betere merken’ nog een extra stiknaad aanbrengen voor de veiligheid aan de binnenkant. De avond was gevuld met veel weetjes en inzichten.

Nog meer veiligheid … de hakken van de laarzen bevatten vaak metaal. Dit komt rechtstreeks van de racewereld op de circuits. Als er een highsider gemaakt werd en de coureur over de motor ging ‘koppeltje duiken’ kwamen ze hard terecht op de … jawel de hak. ’t Is maar dat je ’t weet.

Tijdens de pauze (met een drankje en een borrelnootje) konden wij verder kennis maken met het kledingassortiment en accessoires. Suzanne heeft ons verteld waarom zij in de winkel kiezen voor bepaalde A-merken motorkleding zoals Rev’it en Richa. Zij heeft ons daarbij uitgelegd hoe merken het verschil kunnen maken in kwaliteit en vooral veiligheid! Dit geldt ook voor de helmen die zij om die reden in hun assortiment hebben opgenomen zoals bijv. Scorpion, HJC en Shoei. Van dit laatste merk bieden zij ook de Shoei Personal Fitting aan.

De Valkenier was ook één van de vier zaken in Nederland die uitverkoren was om de pilot met Shoei personal fitting te doen. Ook vanuit de professionele wereld wordt De Valkenier dus gewaardeerd. Een helm die op maat gemaakt wordt. Aan de binnenzijde wel te verstaan. Het hoofd wordt ter plekke gemeten en vervolgens wordt in het binnenwerk van de helm passtukjes aangebracht. Na een uurtje of 2 (als ik het goed heb) zit de helm als gegoten. Er is één uitzondering: ‘als de kop er dwars op staat’ dan gaat het helaas niet lukken. Gelukkig ben ik die nog niet tegen gekomen bij de VMTC.

Al met al een geslaagde, gezellige en leerzame clubavond. Toen we het pand, na nog wat te drinken, verlieten kregen we nog een goodie bag. Een pet van De Valkenier en nog wat zaken. Thuis gekomen bleek er ook nog eens een kortingsbon in te zitten! Altijd lekker.

Dus, bij Motorhuis De Valkenier kun je zeker terecht voor een goed advies en persoonlijke service!

Met dank aan (Suzanne van) De Valkenier,
Bente en Ton