Weer ‘Errug lekker’! Op een mooi jaar!

De eerste clubmeeting van het nieuwe jaar. Mooi de kans om alle aanwezigen een mooi, gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen. En bovenal veel veilige kilometers.

Er zijn ruim 40 leden, al dan niet met aanhang aanwezig op de VMTC NieuwjaarsBoerenkoolBorrel bij de tennisbaan de Vale Ouwe. Zeker geen slecht aantal! Als de meeste mensen binnen zijn neemt Margrieta als voorzitter het woord en wenst allen namens het bestuur een mooi jaar met veilige kilometers. In de toespraak ook nog de oproep voor vrijwilligers en dan met namen voor de rol van penningmeester en leden voor de nieuwe activiteitencommissie. Die laatsten om het komende negende (!) lustrum in 2025 luister bij te zetten. Margrieta sluit af door iedereen uit te nodigen voor het buffet.

Buffet? Zekers! Naast boerenkool is er hutspot en zuurkoolstamppot. En niet alleen de vegetarische kant is vertegenwoordigd. Om de groente aan te vullen is er worst, bal gehakt en hachee. Naar behoefte aan te vullen met mayonaise, Amsterdamse uitjes en/of piccalilly.

Ik neem de boerenkoolstamppot en je kon duidelijk merken dat het weer de laatste tijd heeft meegewerkt. Immers een goed agrarisch spreekwoord luidt: “Boerenkool is pas lekker als de vorst er overheen geweest is”. Gelukkig vroor het de week ervoor goed. De rayonhoofden in Friesland waren even in hun rustmoment opgewonden geraakt, maar het was van korte duur. Wellicht was de kortstondige opleving van de rayonhoofden een stille hint om aankomende zomer langs te komen met de VMTC.

Nadat iedereen een eerste ronde gehad heeft, heb ik besloten nog wat te proeven. Zeg maar als haute cuisine. Een klein beetje eten (hutspot deze keer) met een beetje hachee waarvan de smaak en de opmaak een groter gedeelte van de beleving uitmaken dan de smaak. Zoals we thuis wel eens tegen elkaar zeggen: “Erg lekker, maar je moet wel zoeken op je bord waar het ligt”. Het is niet nodig om maar een klein beetje te nemen (er is genoeg), maar het eerst bord bevatte al meer dan voldoende calorieën.

Maar ook hier werd ik verrast door het culinaire hoogstandje. Errug lekker! Als we dit mogen zien als voorbode van het seizoen, dan wordt het een meer dan prima seizoen. Met veel dank aan de organisatie.

Ton