Van de voorzitter – Oktober 2020

Het is alweer even geleden dat ik iets van me heb laten horen, maar bij deze praten we weer even bij. Jammer dat we toch moeten constateren dat Corona ons nog steeds in de greep heeft. Al zag het er allemaal wat beter uit, maar we moeten toch nu weer rekening houden met beperkingen. Er wordt weer van alles geroepen in de tweede kamer en zoals het er nu uitziet moeten we net als in Duitsland mondkapjes gaan dragen.

Echter hebben we wel een paar mooie ritten kunnen rijden. Als bestuur en TC  doen we dan ook ons best om toch een mooi motor seizoen te hebben. Zo rijden we in kleine groepjes en bespreken we alle catering vooraf af. Dit alles om ons aan de regeltjes die ons van bovenaf opgelegd worden te houden. Het rijden heeft er echter niet onder geleden want ook het rijden in kleine groepjes werd door onze leden goed ontvangen.

We troffen elkaar dan bij de koffiestop. Dus als we reden was het altijd gezellig. Die gezelligheid is namelijk ook erg belangrijk. Dat was dan ook de reden dat bij de laatste dagrit het kopje koffie met het appelgebak door onze penningmeester is betaald. 

Het nieuwe is dat we vanaf de Houtsnip tegenwoordig vertrekken. Dit heeft als voordeel dat het mogelijk is het zo te regelen dat we een bakkie koffie zouden kunnen kopen alvorens we vertrekken. We eindigen de rit dan ook weer bij de Houtsnip. De dag wordt dan vaak afgesloten met een ijsje of een balletje gehakt met pindasaus. Ook de ZomerAvondRitten dit jaar verliepen anders want we konden het niet maken om uitgebreid routes te gaan laden.

We hadden al snel door dat rijders eigen groepjes hadden gemaakt om mee te rijden. Als TC gaven wij aan te starten bij de Houtsnip en als je niet alleen wilde rijden kon men zich bij een van de TC-leden aansluiten. Kortom, konden we na afloop van de ritten stellen dat dit geen belemmering was voor leden om te gaan rijden.

Na alle ritten die vervallen waren was dat ook voor de TC leuk om te zien dat dat toch goed liep. Het VMTC Hotelweekend is helaas ook niet doorgegaan, het is gewoon lastig om een hotel te vinden die zoveel kamers heeft. Want ja, je mag niet met meerderen op een kamer. Ook financieel was het geen haalbare kaart. Eenpersoonskamers zijn duurder. Het is al met al wel een vreemd jaar met alle beperkingen.

Normaliter zouden we nog de befaamde VisRit krijgen, maar helaas, ook deze rit is gecanceld. Want ja, met 30 man bij Jan in de tuin is geen goed plan. Wel jammer allemaal, maar laten we moed houden en kijken naar de ritten die we d’r al op hebben zitten, en laten we daarvan genieten.

Verder zijn wij uiteraard alweer uitgebreid bezig met de kalender van volgend jaar, en ik spreek de hoop uit dat het dan allemaal weer wat beter gaat. Verder spreek ik de hoop uit dat iedereen gezond blijft en zeg ik tot snel. 

M.W. Koers
Voorzitter VMTC Ermelo