De 29e Motary gaat ook in 2021 helaas niet door

De afgelopen maanden zijn we als Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en Rotary Club Ermelo-Putten achter de schermen bezig geweest om namens de Stichting VMTC-Rotary alles voor te bereiden voor een snelle start, mochten de signalen op groen komen te staan. Omdat de overheid adviseert tot 1 juli 2021 geen evenementen te organiseren, is de traditionele datum van de 2e zaterdag in juni (12 juni)  geen optie.

Daarom is gekeken of uitwijken naar juli of na de zomer een optie is. Gezien de grote onzekerheid m.b.t. de maatregelen en beperkingen rondom het COVID-19 virus, menen wij dat het geen goede uitstraling heeft als wij meteen na het opheffen van de maatregelen een evenement organiseren met 300 – 600 deelnemers (die ook daarna nog 1,5 meter afstand zullen moeten houden bij de stops). Daarnaast vinden wij het niet gepast, na een jaar van flinke economische onzekerheid die voorlopig nog niet ten einde is, een beroep te doen op de goodwill van bedrijven voor de stops en sponsoring.

Wij hopen dat alle maatregelen en de vaccinaties Covid-19 uit de wereld helpen, zodat we in 2022 alsnog de 29e Motary kunnen organiseren en jullie allen in goede gezondheid en “met open armen” kunnen ontvangen. Hopelijk zien jullie er net zo naar uit als de 3 besturen en onze 100 vrijwilligers.

Blijf gezond en tot ziens!