Van de voorzitter – Februari 2022

Sinds de ALV van 8 februari jl. mag ik de rol van voorzitter van de VMTC gaan vervullen. De voorzittershamer heb ik overhandigd gekregen door Marcel. Bij deze nogmaals mijn hartelijke dank voor de manier waarop Marcel deze rol de afgelopen jaren heeft ingevuld. En dank aan de leden voor het vertrouwen dat er in mij wordt gesteld.

Aangezien dit mijn eerste artikel is in de Toerist en de website zal ik me even voorstellen:
Ik ben Margrieta Hilz, 59 jaar en getrouwd met Wouter en woonachtig in Ermelo. In het dagelijkse leven ben ik verpleegkundige, werkzaam in het Willem Holtrop Hospice te Ermelo.  

Sinds mijn 40e rijd ik met enorm veel plezier motor. Tijdens onze vakanties gebruiken we de motor als vervoersmiddel. Menig land hebben we al aangedaan: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Slowakije, Groot-Brittannië (Schotland en Wales) en Noorwegen. Dit jaar hebben we grootse plannen, maar daarover later meer! 

Sinds februari 2017 zijn Wouter en ik lid van de VMTC.

Genoeg over mij. Nu door met de plannen voor het komend jaar. Het ziet er naar uit dat de pandemie ons wat minder beperkingen zal gaan opleggen. En ik hoop dan ook dat de geplande activiteiten allemaal door kunnen gaan. 

Om te beginnen trappen we het nieuwe motorseizoen af op 20 maart met de 8e VMTC Bijna-Zomertijd-Rit. Een landelijke rit waaraan alle motorrijders van Nederland kunnen deelnemen.  

Op 3 april is de VMTC NieuwLedenRit. Dus voor alle nieuwe leden die onze club het afgelopen jaar hebben gevonden – rij mee! En maak kennis met de andere leden. Gebruik deze rit (en met name de pauzes) om nader kennis te maken met de andere leden. 

Binnenkort zijn er ook weer een aantal Navigatie-avonden gepland. Tijdens deze avonden leer je de kneepjes van het vak met betrekking tot het maken van routes, maar ook het gebruik van je navigatie. Zeer leerzaam en een echte aanrader.

En dan natuurlijk 9 april! Ons 40-jarig jubileum (inmiddels 42 jaar). Het bestuur en de toercommissie zijn druk bezig met de invulling van deze dag. Het zal een dag- en avondprogramma worden. Het belooft een leuk feest te gaan worden. Dus, noteer deze datum alvast in je agenda. En houd de website en de Toerist in de gaten voor meer informatie.

Ik hoop velen van jullie 20 maart te zien. Ik zou zeggen, houd de agenda op de website in de gaten en de VMTC FF-Uitwaaien-app. 

Veel motorplezier gewenst voor dit jaar en hopelijk tot ziens!

Margrieta
Voorzitter VMTC