Verslag 9e Bijna-Zomertijd-Rit

Vandaag, 19 maart, voor mij de eerste georganiseerde rit van de club gereden; De BijnaZomertijdRit. Omstreeks kwart over negen kwam ik gelijktijdig met leden van de Toercommissie aan bij Tennisclub De Vale Ouwe in Putten. Na wat handen schudden, naar binnen voor koffie en de route.

Aan de bar een cappuccino en met enkele andere leden kennisgemaakt. Inmiddels had de toercommissie zich geïnstalleerd en kon de route in de navigatiesystemen gezet worden. Zo ook in mijn Garmin. Omdat ik niet wist hoe e.e.a. in zijn werk ging ben ik maar even aan de bar blijven zitten en heb gekeken wat er gebeurde. Al snel zag ik dat iedereen vrij was om te vertrekken en dat er niet in groepsverband gereden werd. In het verleden heb ik vaak in groepsverband gereden en verwachtte dit ook vandaag, maar dat was dus niet zo.

Omstreeks kwart over tien ben ik gaan rijden en na een tiental kilometers kwam een BMW-rijder me voorbij en ben ik met hem opgereden. Om half elf kwam voorzichtig het zonnetje erbij en was het prima weer om lekker te rijden. Na een tijdje kwamen we een groepje van drie motorrijders achterop, en daar zijn we rond half twaalf mee gaan koffiedrinken. De drie bleken lid te zijn van motorclub de Kraats uit Ede.

Na de koffie zijn we gezamenlijk verdergegaan. Helaas zijn we de BMW-rijder (zijn naam ben ik vergeten), waarmee ik was opgetrokken tot aan de koffie, kwijtgeraakt en hebben we hem niet meer gezien. Hopelijk is hem niets overkomen en heeft hij de rit gewoon uitgereden. Omdat we verder niet meer gegeten hebben, waren we rond tien over twee op het eindpunt in Ermelo (er waren enkele die het voetballen op tv niet wilde missen). We zijn nog gezamenlijk naar Putten gereden, waar we afscheid van elkaar hebben genomen.

Zoals gezegd, was dit voor mij de eerste keer en dit is prima bevallen! Het was een mooie route over de Veluwe, waarvoor dank aan de Toercommissie. Omdat ik nieuw ben, ken ik (nog) niet veel mensen, maar dat komt vanzelf goed. Wat jammer was is dat er geen eindpunt was, waar je nog iets kon drinken of kon napraten. Nu op naar de ‘Nieuwe-Leden-Rit’ op zondag 2 april.

Groet, Ron

Red.: Met dank aan Jaap voor de foto’s