DagRit – Linge en omgeving – 20 augustus

Wist je dat de rivier de Linge de langste rivier van Nederland is? En dat een aantal van de mooiste molens langs de Linge staan? Het Lingelandschap is voor een groot deel beschermd en is onderdeel van beschermde natuur in Europa. Op zondag 20 augustus rijden we een mooie rit te midden van een afwisselend landschap met boomgaarden, weilanden, grienden en rietvelden.

Het vertrekpunt is De Houtsnip. We verzamelen om kwart voor 9 en we gaan rijden om 9 uur. We rijden in groepjes met een toerleider. De totale lengte van de rit is ongeveer 235 kilometer.

Ons eigen clublid Ad heet ons welkom in Vianen om koffie en zelfgemaakte appeltaart te komen eten. En dat past helemaal in het thema, Nederlandser kan het niet worden! Lekker en dankjewel Ad!

Nadat Ad ons heeft uitgezwaaid en aan de afwas begint van alle kopjes en bordjes, rijden we via een aantal historische dorpjes verder langs de slingerende rivier. Rond lunchtijd stoppen we bij eetcafé De Zwaan in Enspijk. De lunch is (helaas) voor eigen rekening, we hebben nog geen clublid kunnen vinden die zin heeft om wat eieren voor ons te bakken…

De rit is exclusief voor leden, aanmelden kan via de e-mail die de leden hebben ontvangen op 31 juli.