10e VMTC Bijna-Zomertijd-Rit 2024

Op zondag 17 maart organiseert de Veluwse Motor Tour Club voor de 10e keer de VMTC Bijna-Zomertijd-Rit. We waren de tel even kwijt… Door Corona hebben we twee keer de Bijna-Zomertijd-Rit moeten annuleren. Dus was het nu de 9e keer? Of toch?… Maar we weten het nu zeker! In 2024 organiseren we het evenement voor al weer de 10e keer! 

En zoals ieder jaar trekken we weer alles uit de kast om een mooie rit te maken. In de afgelopen jaren hebben we vaak geluk gehad, en was het in maart al volop lente met een lekker zonnetje en frisgroen uitlopende bomen en struiken tot gevolg.

De route voor dit jaar kent weer een hoop kleine weggetjes met wat minder verkeer, dus je hebt misschien een kans om reeën en wilde zwijnen tegen te komen. Ook de wolf is afgelopen winter geregeld gespot op en rond de Veluwe, dus wie weet kom je ‘m tegen. A-hooeee!!

De VMTC Bijna-Zomertijd-Rit is een landelijke rit; iedereen is van harte welkom! Voorinschrijven is niet mogelijk. Inschrijven kan alleen op de dag zelf op de startlocatie (van 10.00 tot 11.00 uur). De route (gpx) kan voor je geladen worden op je navigatie of eventueel ter plekke per mail worden verzonden aan diegene die met andere navigatie rijdt dan TomTom of Garmin.

Tip: kijk vooraf na of je het meest recente kaartmateriaal in je navigatie hebt. Oud kaartmateriaal is vaak de boosdoener bij mogelijke afwijkingen in de routeberekening.

Met name vorig jaar kregen we geregeld de vraag of er met een toerleider in groepsverband gereden kan worden. Voor diegene die dat graag wil, is dat nu mogelijk. Geef het wel even aan bij het inschrijven.

Alles nog even op een rijtje

Startlocatie: Café De Dorpskamer, Stationsstraat 5, 3851 NA Ermelo
– Inschrijving is van 10.00 tot 11.00 uur.
– Het inschrijfgeld bedraagt € 7,–. Betaling contact of met QR-code.
– Deelname is gratis voor leden van de VMTC.
– De route (gpx) is bij inschrijving verkrijgbaar. We helpen je natuurlijk met het laden op TomTom of Garmin.
Versnaperingen bij de startlocatie zijn voor eigen rekening.

De route eindigt weer bij startlocatie, De Dorpskamer in Ermelo. Afmelden na de rit is niet nodig.

We hopen je te zien tijdens de 10e VMTC Bijna-Zomertijd-Rit!