Van de voorzitter – juli 2021

Als voorzitter schrijf ik elke keer een stukje, dit om eenieder even bij te praten en nieuwtjes met de leden te delen. Het is dan ook leuk dat ik nu weer wat meer positieve onderdelen kan voorleggen aan de leden en dat het verhaal niet meer alleen over Covid-19 gaat. Zo hebben we bijvoorbeeld 13 juni een prachtige rit gehad waar we als club ook veel respons op hebben gehad.

Jaap kwint kwam bij me en vroeg of hij een rit mocht organiseren. Uiteraard waarderen wij als bestuur van de club initiatieven die de leden nemen en dus ja daar werd gelijk mee ingestemd. Samen met Jaap hebben we de route in elkaar geknutseld precies zoals Jaap het wilde. Tijdens de voorinschrijving bleek al snel dat er veel belangstelling was voor deze rit maar met 50 inschrijvingen zijn al onze verwachtingen toch wel overtroffen. ‘s Morgens liep het terrein bij Jaap, waar het vertrekpunt was, helemaal vol. Jaap en zijn vrouw hadden gezorgd voor een lekker bakkie met appelgebak. Dit doet het namelijk altijd goed bij onze club, en ook de lekkere hapjes na de rit werden zeer gewaardeerd. Afijn, de rit op die dag was wel echt heel mooi en kan weer bijgeschreven worden bij de geslaagde evenementen van de club.

Nu echter staan de VMTC ZomerAvondRitten voor de deur, waar we als club van oudsher al trots op zijn. Leden en niet leden komen van heinde en ver om deze ritten te rijden. Het is aan de tourcommissie om steeds toch weer net wat anders te verzinnen om mooie tochten uit de mouw te schudden. En geloof me, dat valt soms niet mee omdat het elk jaar weer anders moet zijn. Maar fijn dat we deze ritten weer kunnen organiseren op de ouderwetse manier. We komen voor de rit bij de Muzenhof om daar de route te laden en dan worden ze gereden. Na de rit zien we de rijders dan ook graag terug bij de Muzenhof om even na te kletsen over die avond. Kortom laten we gebruik maken van de vrijheid die ons op dit moment is toebedeeld, en genieten van de dingen die komen gaan.

1 Augustus zullen Peter van de Kemp en ik zei de gek, ook weer een ‘Special’ voorbereiden. Peter benaderde ons over dit geheel en net wat ik al eerder zei, daar werken we normaliter aan me. Hoe ziet de dag van 1 augustus er dan uit? We vertrekken vanaf de Houtsnip en zullen een leuke rit rijden die dag maar deze zal rond de klok van 3 uur, half 4 eindigen, en dan krijgt iedereen de gelegenheid om zich thuis om te kleden om vervolgens naar Stroe te gaan waar we met de leden een heerlijke BBQ zullen hebben. We zullen dan uiteraard nog even kletsen over de rit van die dag, en verder zal het wel over alledaagse dingen gaan. Zet deze maar vast in je agenda, nadere berichtgeving krijgen de leden binnenkort in de mail!

Leuk is dit om het eindelijk eens weer over de mooie dingen te hebben van het rijden bij de VMTC. Het doet me goed dat we als club redelijk ongeschonden (op een enkeling na) door het Covid-19 zijn geslopen. Dit is ook de reden dat we de afspraken (weliswaar nog een beetje onder voorbehoud) met het hotel dat we gaan gebruiken in september voor het VMTC Hotelweekend 2021 definitief hebben kunnen maken. De TC heeft dit geheel ook al voorbereid en alles ziet er toppie uit. Het hotel meldde overigens nog een paar 2 persoonskamers te hebben, als we dat zouden willen. Wil je dus alsnog mee, geef je dan snel op via het inschrijfformulier. Zo, dan denk ik dat we alles wel ongeveer gehad hebben wat ik met de leden wilde delen dus van hieruit zou ik zeggen; geniet, leef en blijf gezond.